Nyhets-Info - 2007-04-13

Poliskontroll - jag blir stoppad - felaktigt positionsljus!


 
Fredagen den 13:e - Poliskontroll - Vad kan man mer önska sig?!

Jaha - beiktningen gav mig en 1:a på felaktig färg på positionsljusen, så när jag passerade en poliskontroll i Märsta fredagen den 13:e april - blev jag snabbt invinkad av en orakad och otrevlig polis i poliskontrollen - som direkt började gorma om felkopplade blinkers/varselljus. Olyckligtvis fick jag inte igång varselljuset efter att jag stannat bilen och han ville se mer - och blev ännu mer otrevlig - nu vet jag att DRL Daytime Running Lamps för att lysa måste ha handbromsen urkopplad.
Jaha - jag kör ju på den amerikanska varianten av DRL som använder främre blinkerslamporna både för blinkers och positions/varselljus - inte godkänt i Sverige, men trodde att det skulle funka eftersom bilen är importerad för privat bruk och undantag skall gälla för ljusen om de uppfyller amerikanska SAE-normen. Men icke för mig - måste nybesiktigas.
Så efter lite skriverier på plats var det dags att åka vidare och den fule polisen yttrar sig igen "Jag är avundsjuk på din bil!"
Robert
PS. Dock fann jag en enkel lösning på amerikanska Corvette-forumet. Tag loss säkring #2 i motorrummet, så slutar DRL att fungera (likaväl som approchljusen)- så nu kör jag med halvljuset på istället - och allt är godkänt.DS
Copyright ® 2007 VetteParts.se