Nyhets-Info - 2008-06-26

Kopplingsbyte med ny slavcylinder!
Uppdaterad 2008-08-04!



 
Som ni redan hört så började min kopplingsslavcylinder att läcka efter hådkörningen på Emmaboda. Efter en snabb kontroll med mitt försäkringsbolag FOLKSAM, så tar maskinskadeförsäkringen kostnaden för bytet - jag betalar bara 2.000:- i självrisk! Passar på att också få en ny Race-koppling monterad - RAM 650 hp - för bara 1.500:- extra arbetskostnad. Jobbet görs på Svenska Bil i Akalla av Dennis. Tog en vecka att komma igång, men i morse var det dags och på måndag får jag hämta!





Så här ser kopplingsslavcylindern från Corvette Central för C5 ut #535050 ut pris $99! - Finns i lager!



Och den som Svenska Bil monterar - identiskt samma!



Vi monterar och testar en också en RAM Racekoppling! Skall klara 650 hk och starter med 4000 rpm. Aluminiumsvänghjulet ger lite högre effekt, men framför allt blir bilen mer varvtalsvillig - mest lämplig vid banracing, som ju är min favoritsport! Kopplingen kommer från Corvette Central #535142 kostar $839 inkl. aluminium svänghjul.

Så på måndag blir det kappkörning med Kentas upphottade 2004 Z06, som just får LG Longtube Headers och mappning hos Anders på vette.se. Snart får jag själv KOOKS Longtube Headers på min egen med åtföljande egen mappning! Robert

Lämnade själv bilen till Svenska Bil i Akalla för att få kopplingens slavcylinder bytt på maskinskadeförsäkringen med 2000:- självrisk. Ser på fakturan att bara demontering/montering av transmissionstunnel inkl. bakaxel och slavcylinderbyte (ett måste på C5'an för byte av koppling och/eller slavcylinder) kostade 7.408:- + moms - arbetstid cirka 8 timmar. De skulle montera en ny racekoppling i samma veva - kostnad 1.500:- extra, när allt ändå var isärplockat. Tyvärr gjorde Dennis ett misstag - trodde att borrningen i nya aluminiumsvänghjulet inte passade med nya tryckplattan - så den gamla kopplingen åkte på igen (utan kostnad). När jag hämtade bilen visade jag dock att nya kopplingen var helt ok - vrid tryckplattan 120 grader så passar allt. Av balanseringsskäl passar tryckplattan bara i ett läge... Så den 25:e augusti kommer de att göra om kopplingsbytet för avtalade 1.500:-, men de får ju ta demontering/montering av transmissionstunnel/bakaxel etc. på sitt eget konto denna gång. Det tackar jag för.
Copyright ® 2008 VetteParts.se