Nyhets-Info - 2014-08-27

Europa-konvertering av Corvette C6!
Se lista över delar/priser sist i dokumentet! 

Efter ett antal Europa-konverteringar av Corvette C6 U.S.A.-modeller har vi blivit lite av experter inom området!

Här står en av de många C6'or, som rullat ut ur vår verkstad i Kolsva!Alla delar vid konverteringen är GM originaldelar, som vi importerar från U.S.A. för att kunna ge dig bästa möjliga pris! Komplett konverteringskit kostar 18.072:- (EU-Cluster ingår ej). Då ingår godkända, E-märkta baklysen med GM kabelhärva, GM sidoblinkers och komplett GM lyktspolningskit (dock används gamla spolbehållaren), samt parkeringlysen fram - valbar modell med LED.

Vi monterar på din bil på en dag för 7.920:-.

Konverteringen börjar med installation av Europabaklysen med tillhörande kabelhärva. Originalkabelhärvan använder de två inre baklysena som dimljus, MEN vi anpassar dessa till bakljus och bromsljus utan extra kostnad - om du vill!Och så här snyggt blir det!


Sedan monterar vi sidoblinkers, efter en exakt håltagning och kopplar dessa till bilens frontblinkers. Om du vill ha LED-lösningar så har vi flera förslag till minimal extrakostnad. Fråga oss om detaljer.Därefter är det dags för montering av lyktspolningen, som är ett måste om du använder Xenon halvljus. Vi tar hål med hjälp av våra specialgjorda mallar, som alltid ger en korrekt placering av spolmunstyckena. Locken ingår, men du får lackera och montera dessa själv. Tyvärr misslyckas våra konkurrenter ofta med denna håltagning (t.o.m. GM), så kolla på nästa Corvette-träff hur många felmonterade spolmunstycken du kan hitta på en Corvette- parkering!!!


Rätt monterat!


Så är det dags för montering av spolmunstycke och tryckslangar på insidan av främre störfångaren, samt den modifierade spoltanken med extra monteringshål för högtryckspumpen. Locken till spolmunstyckena ingår självfallet, men kunden får lacka och montera själv.Och så är installation i princip klar. Vi tar fram vår Tech-2 och programmerar om bilen från U.S.A. till Europa-inställning. Sedan testar vi funktionen och bilen är klar för leverans!Produkt Bild Pris/st Kommentarer
GM Europa Baklampa 2.392:-/st E-märkt och godkänd. Lamphållare och glödlampor ingår.
GM Kabelhärva till Europa Baklampor 1.499:-/st Kabelhärvan använder de inre baklysena som dimljus. Vill du ha broms och bakljus på de inre bakljusen måste du parallellkoppla dessa med de yttre genom att använda kontakter från den gamla kabelhärvan.
GM Sidoblinkers - Alt 1 689:-/st Parallellkopplas över främre blinkers
GM Spolbehållare 1.248:-/st Original spolbehållare med det tredje hålet. Vi rekommenderar att ta upp ett 20 mm hål i den gamla behållaren - det är förmarkerat. Det blir enklare.
GM Spolpump 1.248:-/st Lyktspolpumpen parallellkopplas över pumpen till vindrutetorkaren.
GM Spolmunstycken 2.386:-/st OBS! Finns vänster och höger.
GM Spollock 1.036:-/st OBS! Finns vänster och höger.
GM Spolslang högtryck främre 1.677:-/st Kontakta oss om du har funderingar på montering av spolslangarna.
GM Spolslang högtryck bakre 798:-/st Kontakta oss om du har funderingar på montering av spolslangarna.
LED-Parkeringslampa fram - Alt 1 599:-/par Denna lampa är E-märkt och godkänd som parkeringslampa fram. Monteras i främre luftintaget.
LED-Parkeringslampa fram - Alt 2 258:-/st Denna lampa monteras i främre blinkers. Den kopplas in för blinkers och parkeringsljus och växlar färg beroende på funktion. Berömd på regbesiktningen! Effektmotstånd ingår, parallellkopplas med lampan för att få korrekt blinkfrekvens
MINI-LED-Parkeringslampa fram - Alt 3 215:-/st Denna lampa monteras framtill som parkeringsljus och/eller varselljus. OBS! Mycket diskret, knappast synlig när den är släkt! Korrekt E-märkning. Lyser med vit/blått sken. Storlek 30 x 10 mm.
MINI-LED-Sidoblinkerslampa - Alt 2 215:-/st Denna lampa monteras på sidan fram i skärmen bakom framhjulet. OBS! Mycket diskret, knappast synlig när den är släkt! Korrekt E-märkning. Lyser med Gul/Orange sken. Storlek 25 x 10 mm.
C6 300 kmt Hastighetsmätare/Cluster 5.750:-/st Byt ut din Cluster Display till en Europadisplay med 320 kmt hastighetsmätare, Celsius grader och kPa oljetrycksdisplay. Enkel montering. Måste omprogrammeras för bilens vägmätarställning och VIN-nummer, vilket ingår i vårt pris.


OBS! Köper du delarna av oss ingår omprogrammering från U.S.A. till Europainställning med vår Tech-2! Annars kostar omprogrammeringen 990:-.

Välkommen med din Corvette till vår proffsverkstad i Kolsva!

Robert & Sune

Copyright ® 2014 VetteParts.se